Club Atlético de Madrid, världens sämsta lag

I skuggan av storebror Real Madrid har Atlético alltid kämpat stenhårt för att synas. Laget har en historia bakom sig med galna presidenter skyhöga målsättningar om ligasegrar som laget aldrig lever upp för faktum kvarstår, trots att Atlético både nu och många gånger förr haft en spelartrupp med förmågan att prestera fotboll på en hög nivå har de ingen jämlike när det gäller höga toppar och djupa dalar.


Kontinuitet sägs vara ett av fotbollens största dygder och krav för att vinna titlar. Förra året blev Atlético det första laget att vinna Europa League. Europa League är den mindre flashiga turneringen som UEFA anordnar varje år och tidigare kallades UEFA Cupen, ständigt i skuggan av Champions League. Hursomhelst kan man ju tro att Atlético förra året visade prov på kontinuitet när de plockade hem cuptiteln men icke, laget valde ju bara att spela sina årliga skitmatcher i ligan där de bara kom 9:a.

I år skulle de alltså försöka försvara sin titel i Europa men det har väl gått sådär än så länge. Vilket lag om inte Atlético besitter förmågan att ena året vinna cupen för att nästa år torska både hemma och borta mot grekiska Aris i gruppspelet, och inför den sista gruppspelsmatchen hänga osannolikt löst?


Atlético ligger inför den sista matchen på samma poäng som Aris, men Aris måste tappa poäng och Atlético är piskade att vinna för att pinsamheten inte ska bli verklighet. Den grekiska klubben har allt i egna händer och behöver bara vinna hemma mot norska Rosenborg för att dels säkra sitt egna avancemang och dels skjuta ut och förudmjuka titelförsvararna än mer.

Vilket helvete det måste vara att vara en Atlético supporter, att aldrig veta vilken sida av sängen spelarna vaknat på och om det är himmel eller helvete som väntar. Förbannade drama queens.

// Don Ohlson


Kommentarer

Postat av: atletico

En klubb med trognare fans och större hjärta får du dock leta efter!

Postat av: Don Ohlson

Atleticos fans ska givetvis ha all cred i världen. Att heja fram sitt lag i medgång är inga konstigheter, det kan vem som helst. Men att stolt visa upp sin ståndpunkt och vart ens hjärta hör hemma i svåra tider kräver mycket karaktär.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback