Englands bästa bänk?


Emirates Stadium 27 Dec
I måndags såg jag Arsenal spela ut Chelsea i ett unikt londonderby. Jag såg Carlo Ancelotti vanka av och an i det tekniska området för att till slut skicka in Ramires, Bosingwa och Kakuta. Effekt? Absolut ingen alls. Med all respekt för Ramires, Bosingwa och Kakuta, men de är inte spelare som tillför ett topplag i PL det lilla extra som gör att matcher kan vändas. På planen stod 11 spelare i blå tröjor (förutom Cech då) som inte var utbytbara. Det var de som skulle göra jobbet - som alltid tidigare hade gjort jobbet. I måndags klarade de inte av att dominera som de gjort tidigare, maskinen fungerade inte, alternativt började visa symptom på sin ålder. Problemet var och är bara att det inte finns några vettiga reservdelar till maskinen. Går någon sönder eller underpresterar är de blå extremt sårbara. Med en sådan bänk som Chelsea har vinner man inte CL, PL, FA-cupen eller ligacupen. Man vinner ingenting alls.

Arsenal däremot hade en ruskigt bra bänk. Bendtner, Arshavin, Chamakh, Rosicky, Diaby - Var och en spelare som definitivt kan gå in och tillföra något väsentligt till spelet. Detta visar tydligt på att Arsenal har ett mer långsiktig och sund syn på sitt lagbygge än vad Chelsea har för tillfället.


White hart lane 28 Dec
En inte alltför välspelad match som ändå innehöll några riktigt fina insatser. Klassiska Newcastle skulle försöka slå Tottenham på deras egen hemmaplan. Det gick väl sådär kan man säga - matchen slutade rättvist 2-0 till london-laget. Det jag vill peka på i den här matchen är följande:

Tottenhams vänsterkant
Herregud vad bra den är. Assou-ekotto är i mina ögon en extremt underskattad spelare som har betydande kvaliteter som många lag i världen skulle vara intresserade av. Tillsammans med The wizzard of Wales, Gareth Bale, bildar han en av fotbollsvärldens just nu vassaste vänsterkanter. Jag längtar till Cl-matchen mot Milan. Det gör nog inte Allegri...

Samarbetet Modric-Van der Vaart
Det sade bara klick, sedan var Van der Vaart inne i Tottenhams startelva och producerade som han inte gjort på många herrans år. Han har gått från att vara en gnällig komplementpelare i ett stjärnöverbefolkat Real madrid till att bli en gnällig nyckelspelare i ett hårdsatsande och lovande Tottenhem. Det har gjort honom gott. I Luka Modric har han funnit en lekkamrat som förstår honom och serverar honom passningar som han vill ha dem. Det märks att de trivs ihop på planen...

Den felande länken
Alan Hutton heter han, Tottenhams felande länk. Igår startade han om högerback och gjorde det ändå hyffsat bra. Men någon startspelare är han inte, åtminstone inte i Tottenham. Här behöver Redknapp tänka till lite...

Newcastles gnäll
Ibland när man ser Newcastle spela fotboll kan man inte låta bli att få intrycket av att halva laget består av hetlevrade individer som troligtvis inte hade försörjt sig på laglig väg om de inte hade spelat fotboll. Det är mycket fult spel, mycket gnäll och ofta lite väl lite fotboll.

Bänken
Klass rakt igenom. Kranjcar, Corluka, Crouch, Keane, Jenas, Bassong (Defoe och Gallas var inte ens med i truppen). Det är spelare som inte går av för hackor. Förra året klagade många på Tottenhams tunna trupp. I år finns knappast det problemet. Det kan till och med vara så att Redknapp känner sig tvungen att sälja några av helgonen nu i januari. Med den styrka och bredd som Tottenhams trupp besitter tror jag att man kan gå längre än vad många tror i CL.
För att sammanfatta inlägget kan man konstatera att det inte bara är spelarna som startar som behöver hålla en viss klass, utan även de som börjar vid sidan om. Något som Arsenal och Tottenham tagit fasta på.

Till sist
* Jag har länge tänkt att målvakten i Tottenham är sjukt lik någon. Igår kom jag på vad det var; en näsapa.

*Dessutom i dessa julfest-tider för PL-spelarna måste jag nog dra en historia jag fick höra för några år sedan:

En man satt aningen berusad och körde bil i London samtidigt som han pratade med sin fru. Plötsligt smäller det till. Mannen säger att han ska gå ut och se vad det var han kört på. Väl inne i bilen igen frågar han uppskärrad sin hustru, "Finns det 2 meter långa pingviner?"
"Nej, naturligtvis inte, hur mycket har du druckit egentligen. svarar hon"
"FAAN, då måste det vara Peter Croch som jag har kört på....

/Erik el grande


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback