Nu har du chansen Karim


Higuain i all ära, när han är i form har Real Madrid en gammal hedlig målgörare. Jag har aldrig riktigt sett att Pipita har några riktiga styrkor. Han är inte särskilt snabb, inte särskilt stark, skjuter inte särskilt hårt och han är inte märkvärdigt teknisk. Han gör bara mål, äkta 90-tals striker. Lite som en Pippo Inzaghi fast utan alla offsides.

Nu har dock Higuain tråkiga problem med sin ländrygg vilket öppnat upp för en av mina gamla favoriter. Karim Benzema som var strålande i Lyon för några år sedan och sedermera värvades förra året till Real när Perez tog tillbaka presidentsskapet i klubben är ensam anfallare i truppen förutom ungdomarna från Castilla(Real Madrids ungdomslag) och Mourinho har inte mycket till val förutom att matcha Karim trots hans mediokra prestationer som förra året och i början av den här säsongen gjorde honom till bänknötare.

Det går inte att blunda från att Benzema inte alls visade upp det som gjorde honom fruktad i franska ligan och drog till sig intresse från klubbar som Real Madrid och Manchester United. Oinspirerat och stelt var de mest träffsäkra adjektiven för att beskriva Benzema fram tills den senaste tiden.

Med Higuain ur form och skadad samt tränarbytet(och bojkottandet av väldigt många spelare) i det franska landslaget har Karim fått väldigt mycket mer speltid och sakta men säkert vuxit i sin kostym igen, fått tillbaka självförtroendet och börjat leverera igen.


Precis som att Marcelo har växt mångdubbelt under Mourinhos ledarskap känner jag mig rätt säker att the Special One har några fingrar med i spelet när det gäller Benzemas utveckling under hösten. Det har talats en del om Mou's krav på att följa taktiska direktiv och kanske var det just det som Karim behövde, en demontränare som pekar ut hur han ska spela för att prestera, vad som är bra och vad som måste bli bättre.

Fortsätt växa Karim, du är alldeles för cool för att hänga på bänken.

// Don Ohlson


Kommentarer

Postat av: Erik el grande

Du har helt rätt i att Karim zimzalabim förtjänar att få spela. Potentialen är god... Frågan är dock hur mkt plats det Kommer finnas för honom efter en ev. Värvning i januari...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback