Stökiga jävlar är de bästa jävlarna

Jag har redan tidigare pushat en del för vilken typ av fotboll som jag njuter allra mest av. Kärleken till fotbollen slutar ju dock inte där. Jag kan inte låta bli att tycka om de personligheter i fotbollens värld som rör om rejält i grytan. De där spelarna, tränarna och ägarna som gör det inga andra har mage att göra, de stökiga jävlarna.


Antonio Cassano är en riktigt stökig jävel och nu ska han bli polare med Zlatan i Milan resten av säsongen. Cassano är ett geni, det är inget snack om att han inte skulle vara en sagolikt bra fotbollsspelare. Han har betat av Roma, Real Madrid och Sampdoria sedan han slog igenom i Bari för lite drygt 10 år sedan. Varför Cassano med sin briljanta talang inte stannat i någon av klubbarna? För att han är en stökig jävel förstås.

När Cassano fyllde 19 år värvades han av regerande mästarna i Italien, AS Roma för drygt 300 miljoner. Det dröjde dock inte länge innan vår gode Cassano hamnade i ett offentligt bråk med sin tränare, den förbannat läskiga Fabio Capello för en sån struntsak som att ha blivit lämnad utanför truppen i en träningsmatch några dagar efter att Cassano gjort sin internationella debut. Under säsongen 04-05 hann Cassano med att bära kaptensbindeln i Tottis frånvaro bara för att året senare hamna i bråk med just Totti och ett härligt kontraktsbråk som fick honom att lämna Roma för Spanien och Real Madrid.


Väl i Madrid hann Cassano bara vara på planen i några minuter i sin debut innan han gjorde mål. Lyckan var ju dock såklart inte långvarig. Efter bara några månader i klubben hade Cassano börjat lägga på sig  ett gäng extrakilon, något som fick klubben att bötfälla honom för varje gram han låg över den vikt han ska hålla under säsongen. Den följande säsongen fick Real Madrid en ny tränare i Fabio Capello, samme Capello som Cassano bråkade med i Roma. Cassano blev avstängd av klubben efter att ha bråkat med Capello i omklädningsrummet för att ha blivit satt vid sidan av truppen under en match. Det dröjde inte länge innan Cassano, rolig som han är, i en romersk radiointervju sa att han kunde tänka sig att gå hela vägen tillbaka för att spela i Roma igen och sluta fred med Totti.

Sommaren 2007 lämnade Cassano Madrid för att åka tillbaka till Italien. Sampdoria skulle bli vår stökiga jävels nya klubb och allt var frid och fröjd. Cassano bildade tillsammans med Pazzini ett anfallspar som konkurrerade om att vara det bästa i Serie A. Kanske var det att vara den största stjärnan i laget som behövdes för att Antonio skulle få ro? Neh, självklart inte. I oktober tidigare i år kom den oundvikliga sprickan som Cassano för med sig vart hän han styr sin kosa. Den här gången vägrade Cassano att närvara vid en priscermoni vilket fick Sampdorias styrelseordförande Garrone att gå i taket. Garrone gick så långt, trots att Cassano bad både honom och klubben om ursäkt att han ansökte om att få Cassanos kontrakt rivet i en sorts domstol som Serie A har. Garrones ansökning fick dock halvt om halvt avslag, Cassano skulle bara få 50% av sin lön under resten av sin kontrakterade tid.

Nu har då Cassano istället kritat på för ett lån med vad som antas ha en köpklausul tills slutet på säsongen. Cassano, Robinho och vårt skånska fyrtorn Zlatan i samma trupp. Tre egon som tar plats, en väldigt stor plats och jag undrar hur pass bra lilla Antonio kommer klara av den nya situationen efter att ha varit storstjärnan i 2,5 år i Sampdoria. Spelmässigt tror jag att det passar utmärkt och är en grym värvning av Allegri men jag slänger nog ändå in en slant på bråk i laget innan säsongen är slut.

// Don Ohlson


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback