Beatles anda lever vidare i Spanien


För inte allt för länge sedan skrev jag ett inlägg om Athletic Bilbao, klubben som enbart spelar med baskiska spelare. Idag är det dags för nästa klubblag som sticker ut ur mängden att få gotta sig i rampljuset, nämligen den Gula ubåten från Villarreal.

Villarreal ligger för närvarande på en tredje plats i spanska ligan och har de senaste åren befäst en position högt upp i tabellen, prenumererat på en plats för spel i Europa. Det är visserligen inget konstigt i sig. Laget har flera kvalitetsspelare som Senna, Rossi, Cazorla och Nilmar vilket helt klart gör det till ett måste att nå spel i Europa om de vill behålla sina stjärnspelare.

Det som gör Villarreal speciellt är staden de kommer från. Villarreal eller Vila-Real som staden heter sedan några år tillbaka hyser nämligen bara 40 000 invånare. Det är inte ens halva Örebro, inte ens en tredjedel av Linköping. Ändå är klubben så pass framgångsrik.


Det faktum att staden är så liten erbjuder vad jag tror är en familjär känsla utan dess like på den nivå Villarreal spelar på. Mer än halva stadens befolkning har säsongsbiljetter och ser varje match stadens hjältar spelar. Den anonymitet spelare i andra klubbar till viss del har kan inte finnas i Villarreal, staden är för liten. Men med facit i hand verkar atmosfären gett positiva resultat och de får gärna fortsätta på sin inslagna väg.

// Don Ohlson


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback