Inför En Clásico


Det har surrats stört mycket inför årets första El Clásico. Med Mourinho som Reals tränare har derbyt fått samma hatkärleksfyllda stämning som året Real värvade Figo från just Barcelona. Att Mourinho fick ett ganska kyligt mottagande när han gästade Camp Nou förra året med sitt Inter ger oss ett riktmärke på hur det kommer låta under kvällens match.

Kvällens match är av stor vikt för båda lagen. Pressen talar ständigt om att det bara är derbyna mellan Real Madrid och Barcelona som är viktiga under säsongen, resten är en transportsträcka och visst, till viss del kan jag köpa det. Att vinna El Clásico ger ett momentum och övertag på sin ärkerival som är oerhört viktigt. Barcelona vann båda derbyna förra året och jag tror att de har fyra raka vinster nu. Ett lätt argument att plocka fram för den som påstår att Barcelona är den största klubben i Spanien.

Med Mourinho på tränarbänken och värvningarna av Özil, Khedira och Carvalho har dock rösterna höjts för att Real gått om Barcelona. Laget har spelat äckligt bra, det går inte att förneka men laget har inte stött på årets stora prövning förrän nu. Även om Barcelona inte vill förlora mot Real är det just klubben från Madrid som har mest att bevisa. En fingervisning väntar för att se hur pass mycket bättre Real har blivit med The special one på bänken.

Vad gäller matcher i matchen finns det såklart två uppenbara, världens två bästa spelare, Messi och Ronaldo ställs mot varandra medan det också är en hjärnornas kamp på tränarbänken mellan Mourinho och Pep Guardiola. Men matchen slutar såklart inte där.


Marcelo som troligen är världens bästa vänsterback offensivt sätt har utvecklats otroligt fort i sitt defensiva spel under Mourinho vilket gett laget en helt annan stadga. Ikväll har sin sitt elddop när han ska sätta stopp för både Messi och Dani Alves på sin vänsterkant.

Dessutom är jag väldigt nyfiken på att se hur pass väl Xabi Alonso och Khedira lyckas ta bort Xavi ur matchen. Att låta världens bästa playmaker spatsera runt bäst som han vill och styra spelet är det sista Real vill ska hända.

Att åka till Camp Nou och slå Barcelona är ju dock inte enkelt. Stödet från publiken kommer vara utöver det vanliga och laget kryllar av spelare som kan avgöra för egen maskin. Om Real åker hem med tre poäng är det en stor och viktig vinst men förlorade poäng är ingen katastrof. Hursomhelst väntar en fotbollsfest ikväll, njut så länge den varar.

// Don Ohlson


Kommentarer

Postat av: Resare

Vill ha en jäävligt bra uppföljare på hur du tycker Real beter sig dom inser att dom inte har något att sätta till ikväll. Blir så förbannat besviken på ett så stort lag som beter sig som.. ja jag finner fan inga ord

Postat av: Don Ohlson

Ja, det var verkligen en pinsam insats utan dess like. Jag har aldrig nånsin sett Real vika ner sig på det sättet och i ett jävla El Clásico till råga på allt!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback