Regim Mourinho


Bataljen i Amsterdam mellan Ajax och Real Madrid fick förgylla min kväll och Reals seger var ju inte direkt oväntad. Inte heller är det särskilt märkvärdigt att slutsiffrorna skrevs till 0-4 med tanke på vilken maskin Mourinho har förvandlat den tidigare så arroganta klubben från Madrid. Det som dock kan vara värt att höja på ögonbrynen är de taktiska röda korten Mourinho beställde av Xabi Alonso och Sergio Ramos.

Att spelarna tog röda kort i den här matchen innebär som bekant att spelarna kommer vara avstängda i nästa match. Mourinho står nog dock och ler lite hult åt tanken att två av hans nyckelspelare kommer få "vila" under den sista, obetydliga gruppspelsmatchen mot Auxerre. Efter deras avstängning "nollställs" spelarna och riskerar alltså inte att få en avstängning under de närmsta utslagsronderna på grund av för många gula kort.


Jag kunde inte låta bli att skratta när Xabi maskade vid frisparken. Jag tyckte att det verkade oerhört dumt när han slängde iväg bollen tidigare i matchen och drog på sig ett gultl kort men sen föll poletten ned. Mourinho, Mourinho, klart du har tänkt 5 steg framåt. Det är inte snyggt, men det är förbannat rätt och riktigt om han menar allvar med att vinna Champions League i år. Det handlar om att minimera alla risker så gott det går.

För de hätska Barcelona-fans som känner för att anklaga Mourinho för hans taktiska drag ska det poängteras att er él mister, Filosofen Pep Guardiola använde samma mynt förra säsongen för att kunna ha Dani Alves på plan i de viktigare matcherna. Det är inte snyggt, men förbannat rätt och riktigt.

Det kliar i hela kroppen inför El clásico på måndag. Silenzio Stampa råder i princip i båda lägren med en vecka kvar och det kommer bli mycket känslor i matchen. Inte minst efter att Reals portugiser pissade på Barcelonas spanjorer i det senaste landslagsuppehållet.

// Don Ohlson


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback