Snålblåst på Eastlands

Innan vi kastar oss in i dagens första(?) artikel tänkte jag bara påpeka det uppenbara i att Fotbollskunskap håller på och genomgår en förändring och ansiktslyftning. Vi har fått en släng av volontärarbete och sidan kommer bråka en del framöver men förhoppningsvis blir resultatet bra och inte minst uppskattat av oss som skriver här och ni som läser. Har ni någon idé eller tanke på hur vi kan förbättra sidan är ni välkomna att slänga iväg en kommentar eller peta på någon av oss på facebook.


Fuskbygget Manchester City fortsätter att kantas av problematik. Klubben som för två år sedan köptes av shejken Abu Dhabi och därefter genomgått en rejäl makeover har svårt att hitta den balans som är nödvändig för att bli bäst. I och med Abu Dhabis intåg i fotbollsvärlden fick City som bekant en helt annan typ av budget att röra sig med och helt plötsligt hette det i det tidigare medelmåttiga City att sky is the limit. Nja, riktigt så enkelt är det ju inte.

Spelare av hög klass med internationellt erkännande plockades in från höger och vänster. Abu Dhabi försåg klubben med pengarna som krävdes för att locka klubbarna att sälja spelarna och Abu Dhabi försåg spelarna med de monstruösa löner som lockade spelarna att välja bort spel i Champions League mot "finansiell trygghet".

Tevez plockades från lokalrivalerna United, Adebayor och Kolo Touré hämtades från Arsenal, landslagsmannen Barry flyttade från Aston Villa, Robinho hade redan flyttat över under förre ägaren Shinawatras korta styre och Roque Santa Cruz köptes från Blackburn. Listan är lång och laget lyckades så när ta sig till Champions League förra säsongen.

I år har managern Mancini fått ännu mer pengar att röra sig med och fortsatt att shoppa friskt. Mancini som är en erkänt duktig tränare har dock haft problem att få laget att dra i samma riktning, resultaten har varit mediokra och en del fans har börjat göra sina röster hörda att de inte accepterar lagets prestationer och Mancinis beslut i synnerhet.

Att laget inte är helt samspelt verkar dock inte vara klubbens största problem utan återfinns utanför arenorna och helgernas matchspel. Det har varit ett gäng utspel i media, även från Mancinis sida som kritiserat och gått hårt åt några av sina spelare och deras prestationer. Adebayor som inte försökt dölja det faktum att han lämnade Arsenal för pengarnas skull är den som stått och svajat mest i snålblåsten men även Yaya Touré som är Premier Leagues bäst betalda spelare med sin veckolön på över två miljoner kronor har fått ta emot skit för sina bleka insatser där han mest ses lunka omkring i mittcirkeln.


Situation Shitty nådde dock nya proportioner förra veckan då Kolo Touré gick ut i media och anklagade sina egna lagkamrater för att inte göra skäl för sina oförskämt höga löner. Touré är visserligen inte en av de som visat sig vara värd sin prislapp men att det är en spelare i klubben som reagerar så starkt att han uttalar sig i pressen om situationen känns bra. Fotbollen har blivit alldeles för pengakåt och det är på tiden att spelarna börjar inse att de har ett av världens bästa jobb med hutlösa löner som inte står i närheten proportionerligt sätt till vad de faktiskt gör.

Efter Tourés uttalande manglade laget Fulham med 4-1 och av vad jag har hört spelade de en fantastisk fotboll som även Mancini var mycket nöjd med efter matchen. Kanske kommer Manchesters sämre hälft vakna till liv och börja kriga. Jag vill verkligen inte se laget lyckas och njuter av deras motgångar men om Premier League var jämnt förra året så har årets upplaga alla möjligheter i världen att bli något utöver det vanliga. Håll ögonen på Premier League, det säger jag bara en gång.

// Don Ohlson


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback