Snart är transportsträckan över

Igår och i förrgår betades den näst sista omgången av i årets gruppspel av Champions League och de flesta grupper har i vanlig ordning redan dött och intresset är redan riktat mot vårsäsongen när utslagsrundorna har sin början. Resultatmässigt var det inte mycket att höja på ögonbrynen åt av gårdagens matchen utöver Romas comeback mot Van Gaals monster i andra halvlek. Men först lite småskit som är värt en notis eller två.



Wayne Rooney gjorde sin första match från start borta mot Glasgow Rangers igår efter kontraktsbråket i höstas som rev upp stora sår bland framför allt fansen men som jag misstänker även skakat om klubben rejält. The white Pelé fick ett kortare inhopp i helgen och fick ett tvetydigt bemötande av fansen, men Rooneys vrål efter att han satte straffen visade vad jag hoppas är en oerhörd vilja att vinna tillbaka den kärlek och respekt han förlorade i höstas.

Samtidigt går mästarna Inter kräftgång efter tränarbytet och snaran har dragits åt ganska hårt runt Benitez. Att följa upp en derbyförlust med ännu en förlust mot Chievo som nätt och jämt höll sig kvar i Serie A förra året, för att inte tala om det faktum att Inter har fyra matcher i rad utan vinst i ligan. 1-0 igår hemma mot FC Twente innebar dock att Inter är klara för åttondelsfinal och Benitez har köpt sig en smula andrum.

Romas seger över Bayern då. I halvtid ledde tyskarna med 0-2 efter två mål av Gomez som fortsätter att dunka in mål efter mål och precis som det alltid när det gäller tysk fotboll krävdes det inte mer än två chanser för att göra två mål. Effektivt, klinisk och disciplinerat.


Efter halvtidsvilan kom det dock ut ett nytt Roma på planen. Mycket likt det Roma som spelade förra årets Romderby då Ranieri valde att byta ut de två största ikonerna De Rossi och Totti i halvtid vilket gav gensvar den gången. Den här gången var det dock inga dramatiska byten som låg bakom vändningen och jag fattar inte hur Ranieri kan ställa om elva man till killer-mode på en kvart. Men att se De Rossi skrika oc pumpa med armarna efter sitt 2-2 mål och Totti avgöra på straff med 5 minuter kvar så kan jag inte låta bli att le.

Att en matchbild kan förändras så totalt, att lealösa spelare kan förvandlas till krigare och det faktum att ingenting är omöjligt är en stor anledningen till att jag älskar fotboll så förbehållslöst. Tottenham gjorde det i helgen och Roma gjorde det igår. Kanske något att hoppas på inför El Clásico nu på måndag?

Till sist måste jag bara bjuda på ett citat från Blackpools störtsköna tränare Ian Holloway som jag snubblade över imorse. Han ska försöka förklara hur det känns att ha tagit tre poäng mot Chesterfield trots en dålig insats. Läs, njut och håll tummarna för att Blackpool håller sig kvar i Premier League.

– To put it in gentleman's terms: if you've been out for a night and you're looking for a young lady and you pull one, some weeks they're good looking and some weeks they're not the best. Our performance today would have been not the best looking bird but at least we got her in the taxi. She wasn't the best looking lady we ended up taking home but she was very pleasant and very nice, so thanks very much, let's have a coffee.

// Don Ohlson


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback