6 saker att titta efter på Mestalla ikväll

För tillfället är jag just hemkommen från en tenta i arbetsrätt. Dagens inlägg blir därmed inte alltför detaljerat eller långt. Tanken med dagens inlägg är att ge några extra vinklar på matchen Valencia-Athletic Bilbao som spelas klockan 22 ikväll.


Till att börja med kan konstateras att Valencia hittills är obesegrade i ligan, som de för övrigt toppar på 13 poäng. En fråga man kan ställa sig är hur pass återhämtade spelarna är från förlusten mot Man. United i onsdags. Det var en ganska tempofylld match och spelarna blev nog inte mindre trötta av att åka på ett baklängesmål i minut 85'.
Det som kan vara lite extra intressant att kika på i Valencia under matchen är:
  1. Kommer Jérémy Mathieu vara lika offensiv som mot united? Klarar han av att komma upp i samma kapacitet som i CL-matchen så finns chansen att han inom den närmsta framtiden kan få dra på sig les bleus nuförtiden inte alltför hedervärda tröja.

  2. Kommer Manuel Fernandes starta matchen? Mot united var det bänken som gällde, men efter ett strålande inhopp är chansen stor att han får starta. Stor och stark spelare som klarar av både den defensiva och offensiva rollen på mittfältet.

Kommer Unai Emery att sitta ner någon gång under matchen? Troligtvis inte. Karln borde kanske satsat på en karriär som dirrigent.
För krigarna från baskien har det gått lite trögare. Visserligen hade väl inte någon förväntat sig att laget skulle ta poäng mot Barcelona eller Atlético de Madrid, men 2-2 mot Sporting Gijón är inte godkänt. Ändå har Bilbao imponerat på mig under säsongsupptakten. 3-0 segern mot Mallorca var en uppvisning. Det roligaste är ändå att se att laget varje år lyckas få fram nya lovande spelare. En bedrift av stora mått då klubben endast värvar baskiska spelare. Att titta efter i Bilbao i kvällens match:
  1. Kommer 18-årige yttern Muniain få chansen att spela. Han är en vindsnabb och teknisk spelare som definitivt kommer att bli något stort.

  2. Hur många kort får defensiva mittfältaren Gurpegui. Har en tendens att komma in lite fel i situationer och då gärna med dobbarna före. Nyttig för det egna laget.
  3. Så här ser Gurpegui ofta ut under en match

  4. Hur många felpassningar slår Javi Martínez. spelaren kopplades under sommaren ihop med Barcelona, vilet säger en hel del. Har vissa likheter med Xavi och behärskar playmaker-rollen på ett imponerande sätt för sin ålder. 

Nu vet ni vad ni ska hålla utkik efter i kvällen match. Mitt tips är att Valencia åker på säsongens första bakslag och Bilbao vinner med, säg 2-1.
//Erik el grande


Kommentarer

Postat av: Don Ohlson

Jag är förälskad I Atlétic och deras filosofi. Jag hoppas verkligen att de får en plats för att spela i europa nästa år bara för att visa världen att det går att satsa stenhårt på lokala talanger.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback