Därför kommer FC Köpenhamn att sätta den röda korven i halsen ikväll - trots Pinto

Svenske försvararen i FC Köpenhamn, Mikael Antonsson, menar att nyckeln i kvällens match på Camp Nou är att ta Busquets och de 10 dvärgarna från katalonien hårt. Tyvärr för FCK är det det motsatta som gäller.
Lågt försvarsspel, en nödvändighet
För att kunna ta t.ex. Messi hårt så krävs det att man hänger med i Barcelonas passningsspel. Gör man inte det kommer ambitionerna istället att rendera i kort från mannen i den gula tröjan. Skulle FCK inrikta sig på ett lågt försvarsspel med press på barcas spelfördelare finns en chans att nå poäng, även om chansen är försvinnande liten. Det är när mittbackarna blir playmakers som barcelona får problem. Det i kombination med minimalt utrymme för djupledslöpningar leder ofta till att det katalanerna annars är så bra på, nämligen det kreativa passningsspelet, kan låsa sig. Med ett aggresivt försvarsspel kommer FCK visserligen störa enskilda spelare, men också lämna luckor som det spelskickliga blaugrana direkt kommer utnyttja.

Bollinnehav, glöm det!
Barcelona spelar på ett sätt oavsett om det är Chelsea, Mjällby eller FC Köpenhamn man möter. Det betyder stort bollinnehav och metodiskt tiki-taka spel. Alla vet hur barca spelar. Alla vet också hur man bäst försvarar mot ett sådant lag. Men från vetskapen om hur man bör försvara till att verkligen genomföra försvarsspelet ifråga är det en lång väg att gå. Det krävs diciplin, diciplin och åter diciplin. Det räcker med att en enda spelare glömmer bort sig och tjurrusar för att spoilera hela matchen. Jag betvivlar att FCK har den diciplinen eller tålamodet som krävs.

Vad gör vi när vi erövrat bollen?
De få gånger FCK kommer att få bollen gäller det att vara på det klara med vad som ska hända. Direkt bollen erövras ska erövraren veta vad han ska göra med den. Gör han inte det kommer barcas utomordentliga presspel leda till bollförlust och i värsta fall mål. Att slå chanspassningar på en ensam forward duger inte, det leder bara till några sekunders vila. Istället bör fokus ligga på att på så få tillslag som möjligt lägga ut bollen på någon snabb kantspelare. Där finns oftast utrymme då katalanernas ytterbackar oftare agerar ytterforwards än försvarare.

Skjut så fort chansen dyker upp
Vanligtvis så står en säker målvakt i barcelonas mål. Ikväll står Pinto, en inte alltför säker målvakt som tidigare gjort en hel del tabbar i cupspel. Därför bör FCK både i själva spelet och vid fasta situationer satsa på att skjuta.

Därför kommer barca att krossa FCK
Hemmaplan betyder ett enormt tryck på Camp Nou, något som inte är till danskarnas fördel. Tempot kommer stundtals att bli alltför högt för FCK. De kommer helt enkelt inte att hinna med i svängarna när messi och övriga får up farten. Barcelonas tålamod att anfalla kommer att vara större än FCK:s tålamod att ligga rätt i positionerna. Plus att Dani alves onda woodoo-ögon kommer att sätta skräck i nordborna....icke att förglömma

Resultat?
4-0

// Erik el grande


Kommentarer

Postat av: Don Ohlson

Muy bien, I like it! Jag har alltid undrat över varför Barca kallas Blaugrana, har du koll på det El grande?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback