Fritt fall på Merseyside


Inför säsongen var det delade läger i staden Liverpool. Stadens flaggskepp Liverpool FC och deras anhängare hade deppat rejält den senaste tiden mycket tackvare ägarfrågan med de amerikanska ägarna Hicks och Gillett och det stora lån de tog av Royal Bank of Scotland vid deras köp av klubben. Det faktum att Hicks och Gillett låtit klubben stå för avbetalningen av lånet gör inte saken bättre och inte heller det faktum att de ständigt missat att betala tillbaka pengar i tid och dragit på sig dyra förseningsavgifter.

Annorlunda lät det i Everton som gjorde en galen uppryckning förra året efter att, som vanligt, ha inlett med flera skador på nyckelspelare under hösten. I år var dock skadeläget gynnsamt och det har snackats lite i smyg om att det här skulle vara Evertons år. Nu skulle Moyes och hans lagbygge äntligen få visa vad de kan i all sin prakt och slåss om kvalplatserna till Champions League.

Men icke, inte alls. Det spelar ingen roll hur det såg ut innan säsongen för faktum är att båda lagen spelat skit. Liverpool har kvalificerat sig för att göra deras sämsta inledning på säsongen genom tiderna nu senast efter Blackpool(?) medan Everton precis tog sin första seger för säsongen mot Birmingham. Liverpool ligger under nedflyttningsstrecket, Everton ligger precis ovanför på samma poäng.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta över tanken på att helt sakna lag från Merseyside nästa säsong. Nu är det ju dock så att båda lagens trupper har för hög kvalitet för att åka ner i Championship men det är ju så pinsamt att ens tänka tanken. Liverpool, laget som så sent som för två år sedan föll på målsnöret i kampen om ligatiteln förlorar nu hemma på Anfield inför gråtande fans mot Blackpool. Blackpool som gick upp från Championship i år MEN var tippade av tränarna att åka ur Championship. Blackpool vars tränare har uttalat sig i pressen om att deras trupp inte heller för Premier League, nej inte ens för Championship.

Jag har inget ont blod gentemot Blackpool. Det är en askunge-saga utan dess like i engelsk fotboll men det är en annan femma, en annan krönika.

Förhoppningsvis har Moyes fått ordning på skutan i och med matchen mot Birmingham men Hodgson, va fan ska du göra nu?

// Don Ohlson


Kommentarer

Postat av: Kähäri

Jag tror mitt Everton rycker upp sig som de har för vana att göra. Synd bara att de, som det sett ut de senaste åren, är mycket långt ifrån en trupp värdiga att spela CL. Jag tycker tyvärr att Moyes tid är förbi, det är dags att förnya tänket i Toffees, speciellt då på anfallsfronten. Det är dags att våga satsa på de yngre förmågorna och ta in lite nytt blod då Saha och co. verkar ha tappat glöden. Värvningen av Beckford var ett vågat drag, men nästan garanterat att bli en flopp. Att den "stora" värvningen för året var just denna League 1 spelare, som förvisso gjorde väldigt mål för sitt Leeds, är för mig ohållbart. Definitivt inte en chansning ett lag som slutade 5:a för två år sen borde gjort.



/K


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback