Pojken som ska axla Giggs mantel


Wales har alltid stått i skuggan av de andra brittiska länderna när det gäller fotboll. Med ett anonymt lag så när som på storspelaren och United-ikonen Ryan Giggs har de inte haft mycket att säga till om. Nu när Giggs blivit till åren och stunden börjar nalkas då skorna ska ställas på hyllan har det sett ganska mörkt ut för walesisk fotboll de senaste åren. Men tiderna förändras, oj jävlar vad de förändras.

Ramsey och Arsenal i all ära men Tottenham är klubben som sitter med den största guldklimpen från Wales för tillfället. Gareth Bale har kört över allt motstånd på sin vänsterkant i år och fortsatt sin monstruösa utveckling från i våras. Ett hattrick mot Inter på Guiseppe Meazza där han ställdes mot världens bästa högerback, möjligtvis årets mål i Premier League och nu två ytterligare mål mot Bolton i helgen säger en del om hans kapacitet och argumenten för att Bale skulle vara en av världens bästa vänsteryttrar känns inte helt ologiska för stunden.

Men så här bra har det inte alltid varit, sagan om Bale är så mycket mer än ett hattrick.

2007 värvades Bale av Tottenham från Southampton för fem miljoner pund och gjorde mål i sin andra match för klubben i London derbyt mot Fulham och fortsatte på den inslagna vägen med mål i derbyt mot Arsenal. En skada i december höll dock Bale borta från spel resten av säsongen.

Bale var dock inte särskilt omtyckt på den tiden i norra London. Det dröjde ända tills den 26:e september 2009 innan Bale var delaktig i en vinst i ligan och den kom mot jumbolaget Burnley. 24 matcher hann Bale spela i Tottenhams tröja innan han fick vinna en match i ligan och han sågs som otursgubben nummer ett, grabben som förde med sig oförmågan att vinna matcher. Den 26:e januari var första matchen han spelade från start och vann efter en skada på Assou-Ekotto som tvingade Redknapp att ge Bale en ny chans från start.

Därefter har vi dock fått se den Bale vi nu tar för givet, ett yrväder som springer sönder allt och alla och jag kan inte låta bli att le vid tanken att en av de största profilerna inom brittisk fotboll just nu kommer från Wales och inte ens haft ett helt år av bra prestationer bakom sig.

Förövrigt tänkte jag passa på att tipsa om Nivas krönika om Blackpool. Följ länken http://blogg.aftonbladet.se/bankoniva/2010/11/pier-pressure och låt er fyllas lite mer av glädje att det är Blackpool vi ser i Premier League i år istället för Hull eller nåt annat tråkigt gäng. Bara det faktum att Yaya Touré i City tjänar mer än HELA Blackpools trupp får mig att le som ett fån.

// Don Ohlson


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback