Soppa med pengar i


Det är ganska svårt att dölja hur upprörd jag blivit av Rooneygate som vi precis fått över oss. Det är inte vackert, inte alls vackert men å andra sidan inte heller unikt. Vi är inte den enda klubben som dras med problem. Det tragiska är dock att de stora problemen inom fotbollen har sitt ursprung i pengar. Pengar pengar pengar, usch.

Rooney hävdar bestämt att han vill vinna titlar och la fram det vid hans personliga möte med Uniteds ordförande David Gill. Rooney menar att klubben inte satsar på att bibehålla sin plats i det absoluta toppskicket inom fotbollen och därför behöver han söka sig vidare till en klubb som vill vinna. Jag kan köpa det, det kan jag verkligen. Spelare av Ronaldos och Tevez kaliber lämnade oss och vi hämtar in Valencia, Owen, Hernandez och Obertan som ersättare. Det är inga dåliga spelare och framföralt inte Valencia som spelade mycket bra förra året. Men ärligt, de är ju inte ens nära att spela på sina föregångares nivåer.

Busbyheat skrev tidigare här på Fotbollskunskap om Uniteds historia och Glazers övertagande av klubben. Det osar Liverpool lång väg om det här och jag undrar hur det hade sett ut om vi inte fått in en miljard från försäljningen av Ronaldo. Vår ekonomi situation är inte hållbar oavsett hur många rökridåer Ferguson lägger ut om att pengarna finns om han skulle vilja värva. Han säger att han inte vill värva spelare till överpriser och därför låter han bli. Hur kommer det sig då att Real knycker Özil för 15 och Van der Vaart som spelade mycket fin fotboll i våras har fortsatt göra det under hösten i Tottenham för runt 10 miljoner?

En försäljning av Rooney skulle dock innebära att klubbens värde sjönk och kanske, kanske, skulle det kunna leda till att supportergruppen Red Knights lyckas köpa ut den äckliga amerikanska familjen. Jag hoppas att det kommer något gott ur det här. Antingen en försäljning av klubben eller att Glazers faktiskt tar sig i kragen och inser vad som håller på att hända och investerar i klubben på riktigt, ger nåt tillbaka till oss istället för att tvinga oss att betala av deras lån och skulder.

Som sagt är det här med ekonomin inte något som United lider av i ensamhet. Försäljningen av Liverpool har vi redan rapporterat en del om, Valencia sålde sina två stjärspelare Villa och Silva i somras för att rädda klubbens ekonomi, Adebayor och Kolo Toure lämnade Arsenal för City när de fick se en hög med pengar och Nesta gick till Milan för att rädda sitt(och mitt) älskade Lazio från konkurs för att ta några axplock.

Utvecklingen inom fotbollen är skrämmer skiten ur mig. Kärleken dräneras och det byggs flashiga vinstdrivande företag ovanpå det vi älskar mer än allt annat. Bara det faktum att Barcelona som redan hade en väldigt kort försäsong och slitna spelare ändå väljer att göra en turné i Asien för pengarnas skull och offrar ett gäng poäng i säsongsinledningen säger rätt mycket.

Det finns ljusglimtar som Athletic Bilbao men det är en annan historia. En historia ni får vänta en stund till på.

På återseende. // Don Ohlson


Kommentarer

Postat av: Kähäri

Jag tror att Man U i nuläget skulle tjäna på att sälja Rooney. Han har gjort mycket för klubben men förra säsongen, när han bar laget på sina axlar, är svår att slå. Jag säger: Passa på att sälja Rooney när han fortfarande är värd pengar och köp in en ersättningsspelare alternativt betala av skulder. Dags att säga farväl i detta förhållande innan det bryter ut till ett bråk som smutsar ner båda parter.



Personligen tycker jag ett köp av Fernando Torres som substitut skulle vara väldigt intressant!

Postat av: busbyheat

Fin krönika..



Fotbollen svärtas tyvärr av alltför förmögenhetsinriktad företagssamhet istället för sporten i sig.



Tur dock att affären dog och att R stannar kvar..



Och "Kähäri" : om det var ett skämt du drog om Torres så var det lite småkul, om det var riktigt menat så lär du inte förstå att han kommer spetsas från arsel till mun i manchester..


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback