Time to shine galácticos

Media gillar stora personligheter., karaktärer som sticker ut från mängden och gör det som ingen förväntar sig. Media fullkomligt älskar när samma personer gör bort sig eller misslyckas med sina alltför kaxigt uppsatta mål.  Skadeglädje är den enda sanna glädjen, i alla fall säljer den förjäkla bra…

Därför är Real Madrid alltid i världspressens fokus. Dels för att klubben lyder under lex Capello (det räcker inte att vinna - du måste vinna snyggt ocskså), dels för att klubben fullkomligt vimlar av karaktärer, från herr Florentino Pérez  till Cristiano Ronaldo. Och då har jag inte ens nämnt ”the special one”.

 

Hur som helst så har Real Madrids säsong så här långt inte riktigt varit så lyckad som de flesta madridístas hoppats på. Förvisso är laget utan förlust i ligaspelet, men marängerna har långt ifrån imponerat spelmässigt. Det man hittills kan konstatera är att Mourinho stramat åt defensiven på ett lyckat vis. För att vara Real Madrid ser det faktiskt riktigt bra ut bakåt och värvningen av Carvalho måste ses som mycket lyckad. Det är istället det offensiva som hackar en aning. Visst, det är många nya spelare (som vanligt) som måste lära känna varandra och anpassa sig till hur den nya coachen vill att de ska spela och sådant borde givetvis få ta en stund. OM laget inte hade råkat vara Real Madrid. Då räcker det nämligen inte att spela 0-0 mot ett nedflyttningstippat Levante, speciellt då man inte ens spelar bra.

 

Många anser att Real hade behövt signa en till toppforward för att kunna hävda sig ordentligt i Europa. Själv tror jag att det räcker med att blåsa lite liv i Karim ”zimzalabim” Benzema. Kommer han upp i den standard han var i under sista året i Lyon så kommer Real Madrid att få ett lyft. Får man igång Karim kan man spela honom och Higuaín på topp och flytta ner Özil till den släpande roll som han är som bäst i.

Ett resultat som madridfansen helst vill glömma

Ikväll matchar Los Blancos mot franska Auxerre som inlett säsongen katastrofalt.  Och då menar jag inte madrid-katastrofalt utan KATASTROFALT på riktigt. Inte en enda vinst i ligan så här långt. Allt annat än vinst för marängerna är en STOR skandal. Förlust mot snigelätarna + ytterligare någon halvtaskig insats i ligaspelet och fansens tålamod är slut. Och av någon konstig anledning brukar fansens och Florentinos tålamod ta slut ungefär samtidigt och då Florentinos tålamod är slut då sitter ingen säkert – inte ens tränaren med världens största ego.

Pressen däremot hoppas givetvis på att miljardbygget även detta år ska råka ut för någon Alcorcón-liknande incident. Olyckor säljer som sagt mycket bättre än framgång…

 

Mitt tips 3-0 till Real Madrid

 

// Erik el grande


Kommentarer

Postat av: Don Ohlson

Jäkla schysst artikel!



Både Ligue 1 och Serie A är mycket underhållande att kolla på tabellmässigt så här långt. Lyon ligger på nedflyttningsplats, Auxerre strax över och Bordeaux harvar på undre halvan medan Roma agerar stryklag i Italien till mitt stora nöje.



Att Mourinho tajtat till defensiven ser jag som ett väldigt gott tecken. Visst, 0-0 mot Levante är under all kritik men förhoppningsvis kommer det finnas en stabilitet i Mou's lagbygge som sällan varit Los Merengues signum.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback