Ett nytt fotbollsår

Ut med det gamla och in med det nya, fuck you 2010 och tjena 2011. Halva säsongen är spelad och vi har bjudits på mycket fotbollsgodis, alldeles för mycket för att summera här men jag antar att Juventus förtjänar ett hedersomnämnande för att inte lyckas gå vidare från gruppspelet i Europa League trots att de var obesegrade. Obesegrad och utslagen, vilken schysst combo det är.



2011 har redan haft sina första fotbollsmatcher men det är egentligen bara en som haft ett visst uns av betydelse. Old Firm-derbyt spelades uppe i Glasgow på Ibrox Stadium, något som svenska presskåren för en gångs skull rapporterade om sedan allas vår Henke Larsson lämnade Celtic för ett flottare liv i Barcelona. Nu har vi Fredrik Ljungberg i Celtic tillsammans med Majstorovic och Johan Mjällby sitter på tränarbänken som assisterande till Lennon. Självklart handlade det mycket om Ljungbergs övergång men jag antar att det är ett nödvändigt ont för att få läsa lite om Old Firm.

Det känns lite vemodigt att skriva om Old Firm när Simon Bank redan gjort det så jävla bra men jag antar att det vore än värre att skita i det helt och hållet. Det är trots allt ett av världens mäktigaste derbyn med heta känslor mellan Celtics traditionellt sett katolska fans och Rangers protestantiska. Det vore bara fel om ni inte gick in här och läste lite om Old Firms historia.

Celtics pissade på Rangers i år. 0-2 på Ibrox efter Samaras två mål och helt plötsligt lever ligan igen.

// Don Ohlson


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback