Ett tungt namn att leva upp till

Igår körde Newcastle över West Ham å det grövsta. 5-0 mot en nykomling är inte riktigt vad Avram Grant behöver för att få dra på smilbanden och hänga kvar som tränare i Premier League. Det tar emot att säga det, West Ham som introducerat så många klasspelare i Premier League kommer ha det väldigt svårt att hålla sig kvar, det känns lite som att se Newcastle åka ur igen.


Gladare nyheter fanns det dock i Newcastles läger. En yngling fick göra sin första match från start och tackade för förtroendet med ett hattrick. Att en spelare gör ett hattrick är ju alltid kul men det var knappast det som fick mig att höja på ögonbrynen, det var grabbens namn och inget annat; Leon Best.


Leon Best, ringer det några klockor måntro? Jag gapade stort och hoppades som bara fan att det skulle vara den legendariska George Bests son som hittat rätt. Som United-fan är Best självskriven i min version av fotbollshistorien men han var ju inte enbart en sagolik fotbollsspelare utan också en av de första idrottsstjärnorna som föll offer för sin egen stjärnglans och söp bort sin karriär.

Leon Best är dock inte son till den legendariska alkoholisten, tråkigt nog. Herr Best har dock en son, född 1981 vid namn Calum som fortsatt i sin fars problemfyllda skor. Knarkskandaler, häng med horor och flirtande med Lindsay Lohan och Kate Moss kulminerade i rykten om att lille Calum enbart fick ärva en klocka när farsan kolade trots att han var George Bests enda barn.

Men kul för dig Leon, kötta på nu bara. Jag ser gärna en ny legendarisk Best i Premier League även om det inte är i rakt nedstigande led.

// Don Ohlson


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback