Toni till Juventus och Dzeko till Manchester City

Transferfönstret står vidöppet i fotbollseuropa och nu börjar också de lite större klubbarna agera på marknaden. Det återstår att se hur många toppvärvningar vi kommer att få se med tanke på många klubbars minst sagt ansträngda ekonomi. Men som tidigare konstaterats på fotbollskunskap "finns det shejker så finns det pengar...

Värvning nr 1 
Fabio Quagliarella och hans Juventus lirade i torsdags mot Parma i Serie A. Det var knappast en match som kommer gå till historien som en av turinlagets bättre. Förlust med 1-4 och mål av det ratade snillet Sebastian Giovinco. På det också en skada som gör att Quagliarella sällar sig till Juventus redan digra skadelista.

Så vad göra? Jo, man värvar in 33-årige Luca Toni från Genua, gratis. Inför säsongen var Toni Genuas stora värvning som skulle göra underverk. Nu skänker man alltså bort honom till bättre behövande, eller? Det är svårt att förstå Preziozis filosofi vad gäller spelarköp...

Vad kan då Juventus vinna på att ha Luca Toni i klubben, en spelare som byter klubb nästan lika ofta som Adriano går på nattklubb? Det man vinner i Toni är en stark forward som ger övriga laget tid. Toni "vet var målet står" som det heter på fotbollsspråk. Problemet är att han under senare år haft en tendens att, trots vetskapen om målets position, inte anstränga sig för att också träffa det. Kanske kommer motivationen tillbaka nu när han åter befinner sig i en storklubb. Oavsett vilket kan man ifrågasätta om Tonis spelartyp inte redan finns i Iaquinta och Amauri. Stora och tunga gossar utan extrem teknik och snabbhet. Är det verkligen en till sån gosse som juve behöver? Det får tiden utvisa. Klart är i alla fall att Toni och hans agent nafsar firma Ibrahimovíc-Raiola i hasorna vad gäller smarta övergångar med god ekonomisk utdelning...Klart är också att juve tar en risk i och med värvningen. Toni har ju trots allt inte varit på topp sedan de första åren i Bayern Munchen.

Värvning nr 2
Så kom då den dagen då Edin Dzeko till slut kunde slita sig loss från de kedjor som höll honom fjättrad i tyska Wolfsburg. Många var klubbarna som var intresserade, inte minst Juventus. Till slut föll ändå valet på man city. Vad budet stannade på är inte klart i skrivande stund, men då city är ena parten kan antas att det inte var lågt. Så vad kan Dzeko tillföra city? Om inte annat så innebär bosniern avlastning för Tevez. Mancinis förhoppning är troligtvis att Dzeko ska bli den Adabayor som Adebayor inte visade sig vara. Alltså en striker. Jag tror det blir bra, riktigt bra! Levererar Dzeko som han gjort i Wolfsburg kommer city definitivt förankra sin position i PL:s toppstrid.

Gissa om Mourinho som också var ute efter bosniern sitter hemma i Madrid och svär just nu....

/Erik el grande


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback